De Wenkbrauw

De wenkbrauw zijn eigenlijk maar twee strookjes haar boven onze oogleden maar ze zitten daar met een functie

Ze dienen om water uit onze ogen te houden als we bijvoorbeeld douchen.

Maar ze bepalen ook voor een groot gedeelte onze blik en onze uitstraling. Als we er niets aan zouden doen zijn het gewoon twee strookjes haar en kan het er op den duur verwilderd en onverzorgd uit gaan zien. In mijn praktijk merk ik vaak dat mensen niet weten wat ze met hun wenkbrauwen moeten doen. Dat komt vaak doordat er haartjes in verschillende richtingen groeien of er zitten bijvoorbeeld littekentjes in de wenkbrauw waardoor er een lichtgekleurd streepte te zien is.

Bij veel mensen zijn de wenkbrauwen door overmatig epileren in het verleden veel te dun geworden en nauwelijks meer zichtbaar. Vaak zijn ze ook te kort en moet men ze bijtekenen. Voor brildragende mensen is dat vaak een probleem. Maar gelukkig is er veel mogelijk. Ten eerste kan men met een geschikte kleurpotlood de wenkbrauwen bijtekenen. Voordeel daarvan is dat het weinig kost, maar het nadee is dat het snel verdwijnt bij zweten en zwemmen.

Ook voor de mensen die een bril dragen is het lastig omdat zonder de bril men het vaak niet goed ziet. Dan is er nog het verven van de wenkbrauwen. Aan de hand van de haarkleur en de kleur van het gelaat worden wenkbrauwen in de gewenste kleur geverfd.

De kleur houdt ongeveer 4 tot 6 weken, maar maakt de wenkbrauwen bijvoorbeeld niet voller. Als deze twee opties geen tevredeneid opleveren is er nog de permanente make-up. De wenkbrauwen worden eerst voorgetekend tot er met de klant het gewenste model is gecreëerd. Dan wordt de kleur bepaald. Dat is vaak het moeilijkste. Is het niet te hard? Of te flets? Maar er wordt altijd een mooie kleur bereikt. Daarna worden de wenkbrauwen met een pen, met daarop een soort dopje met naaldjes erop, door middel van de haarstroke (de meest gebruikte methode) ingetekend. Het verschil is, als het goed gedaan wordt niet te onderscheiden van echte wenkbrauwhaartjes. Het resultaat is prachtig en houdt voor de deur van 3 tot 5 jaar. Het is wel het mooiste als de wenkbrauwen elk jaar met een korte behandeling worden opgefrist omdat men ook zwemt en in de zon lig, waardoor het soms vroegtijdig iets verbleekt. 

Het voordeel is dat men voor een lange tijd niets aan de wenkbrauwen hoeft te doen en de wenkbrauwen een prachtige vorm hebben. Het nadeel is de prijs. Het is best kostbaar. Men moet rekening houden met ongeveer €250,- voor de behandeling.

Al met al is er heel veel mogelijk. Bel me eens op voor advies over wat voor u de beste oplossing is! Ook geef ik advies over het tekenen van de wenkbrauwen qua kleur en model.

Telefoon: 0623648610

 

Mogelijkheden:

Epileren: €10,-
Permanente make-up: €250,-